Coś z niczego- Bunia oszczędza

Moja Prababcia zawsze powtarzała - chcesz oszczędzić parę złotych- użyj garnka , a znajdziesz na dnie monetę . Stosując zasadę nie wyrzucaj i nie wylewaj można gotować fantastyczne potrawy, ułatwiać sobie pracę i prowadzić ekonomiczną kuchniię .

niedziela, 13 maja 2012

Wierzchnie liście młodej kapusty

›
Czemu zajęłam się tymi liśćmi wyjaśniłam już w poście  Kto ma moralne prawo narzekać w  kryzysie ? Tu podpowiadam tylko co można z tych...
czwartek, 26 stycznia 2012

Ciasto parzone na pierogi :

›
Możliwe są 2 wersje robienia tego ciasta . Wałkowane i nie .Obie dobre .Bez wałkowania robi sie szybciej ale pierogi są trochę ,, toporne ...
1 komentarz:
środa, 18 stycznia 2012

Naleśniki są tanie i proste

›
Jeśli opanujemy poprawne smażenie naleśników to będziemy smażyć ich dokładnie tyle ile jest nam potrzebne - wyliczając na sztuki . Jeś...
wtorek, 20 września 2011

›
Oszczędności  z ,, porcją rosołową ,, Przy okazji gotowania galaretek postanowiłam zapisać kilka swoich rad .Po pierwsze oszczędzając...
2 komentarze:
piątek, 9 września 2011

O pierogach

›
Pierogi to jedno z najbardziej przyjaznych domowym finansom potraw .Można je robić w zasadzie ze wszystkim .I tylko od nas zależy czy będą ...
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer
Obsługiwane przez usługę Blogger.